Lana 2007 - srpen

uvod



 17.-19. srpna 2007 proběhl v tomto roce již druhý seminář LANA, který byl určen především novým lezcům k získání základních znalostí a dovedností pro práci ve výškách a nad volnou hloubkou. Na své si však přišli i ostatní zkušenější lezci a účastníci z předchozích ročníků. Páteční odpoledne a večer byly věnovány teoretické přípravě. V sobotu a v neděli se střídala teorie s praxí. Nikomu nebylo nic odpuštěno. Každý nováček musel řádně zvládnout bezpečnost, vázání základních uzlů, kotvení lana, výstup po laně pomocí výstupových prostředků, slanění, zajištění na místě, přechod přes uzel a přes přepínku nahoru i dolu. To vše si tedy všichni zopakovali nespočetněkrát za přísného dozoru instruktora. Nechyběla ani záchrana z visu na laně. Záchranu si vyzkoušel každý, jak při jednom zachránci, tak i v týmu s pomocí kladkostroje, a to v roli zachránce i zachraňovaného. Někteří měli možnost vystrojit a zrušit lanovou cestu. Všichni dostali řádně do těla a po vyčerpávajícím dni se s chutí posilnili výborným jídlem, které pro ně bylo připraveno v kuchyňce školy, kde byli účastníci ubytováni. Na závěr proběhl test teoretických znalostí nováčků. Ti, kteří zdárně zvládli praxi i test, získali osvědčení odborné způsobilosti pro práci ve výškách a nad volnou hloubkou. 

Po skončení semináře přibyli do řad naší jednotky další dva proškolení členové s osvědčením pro práci ve výškách a nad volnou hloubkou. Máme tedy již čtyřčlenný lezecký tým.



michal_buda

 

Zde jsou k nahlédnutí fotografie pořízené účastníky semináře

teorie  praxe záchrana kuchyně

 

autor: Jiří Petira ml. - Hasiči Úpice 12.12.2007

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek © 2018 Hasičský sbor města Úpice

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Nesouhlasím Souhlasím